Wie is en wat biedt het Zalmpodium?

Het Zalmpodium biedt aan muzikanten, theatermakers, (klein)kunstenaars, zangers en zangeressen, dansers en andere creatievelingen een kleinschalige plek/podium om hun talenten aan een select publiek te tonen. Het kerkje opent (bijna) ieder zondag haar deuren, heeft plaats voor circa 50 personen en is altijd gratis toegankelijk. Iedere voorstelling duurt maximaal 1,5 uur en op expositiedagen is het kerkje ook vaak op zaterdag geopend. 

Millings Erfgoed

Millingen aan de Rijn kent een langdurige geschiedenis. Al voor de Romeinse tijd was er sprake van bewoning aan de oever van de Rijn. De Romeinen vonden hier een doorwaadbare plaats, zodat ze hun noordgrens (Limes) konden verleggen tot boven de rivier, richting Arnhem en, uiteindelijk, tot Leiden. Daarom zijn er in de loop der tijd aardig wat Romeinse artefacten en sporen van behuizing aan het licht gekomen. Na de Romeinse tijd bleef Millingen een boeiend dorp, waar men zijn bestaan vond in landbouw, visserij en scheepsbouw. In de late Middeleeuwen stond er, ten noorden van het kerkje, een kasteel van de Heren van Bergh.

Fijn geschiedenislesje, maar wat is nu de relatie tot het Zalmpodium?
In de loop der jaren is er, zoals hierboven beschreven, veel gevonden/geschreven, geschilderd en gefilmd over Millingen. Heeft het Zalmpodium een 'typisch Millings' karakter, dan staat dat in de agenda als: Millings erfgoed!

 
 
 
 
E-mailen
Map
Info