HET ZALMPODIUM?

In Millingen aan de Rijn staat in de Zalmstraat, pal aan de dijk, het Zalmkerkje. Een kerkje gebouwd in 1880, ten behoeve van de bescheiden populatie aan protestanten in Millingen en omliggende dorpen. Tot 1980 is het, in afnemende frequentie, als zodanig gebruikt. Daarna bestond het enkel nog als romantische trouwlocatie, maar vanaf 2014 fungeerde het tevens, eens per maand, als podium voor kleinschalige muziekoptredens. Het 'Zalmpodium' mocht zich gedurende een vijftal jaren verheugen in een toenemend aantal bezoekers en muzikanten en artiesten. Tijdens de coronajaren lag het kerkje er verlaten bij, maar vanaf medio januari 2023 maakte zij een doorstart, waarin ze niet alleen een podium biedt aan muziek, maar ook aan theater, kunst en Millings erfgoed. Het streven is om elk weekend een van deze onderdelen een plek te geven. Er staan al wat weekenden geprogrammeerd, maar je kunt je aanmelden als je geïnteresseerd bent in een optreden of een expositie. Kijk in de planning (Agenda), meld je aan als artiest of exposant en/of kom ook eens langs: de entree is altijd gratis!


VOORUITZIEND

Expositie Marjolijn Rigtering

Zaterdag 1 en zondag 2 april is het Zalmpodium gevuld met werk van Marjolijn Rigtering. Voor haar een 'thuiswedstrijd' . Niet alleen woont zij op een steenworp afstand van het Zalmkerkje, zij is tevens een van de 'scouts', die het podium voorziet van verse kunstenaars.
Marjolijn heeft haar hele leven gewijd aan de kunst in vele facetten. Naast het produceren van eigen werk geeft zij ook schilderles in een jaarcursus voor volwassenen , doet zij tal van clinics, geeft workshops en is zij mede-oprichter van het Kunstcollectief De Gelderse Poort, waarbinnen een honderdtal regionale kunstenaars zich hebben verzameld.
Het werk van Marjolijn is heel divers. Naast figuratief werk (portretten en landschappen) is er ook geabstraheerd werk te zien, waaraan de figuratie ten grondslag ligt.
Beide dagen is het Zalmpodium geopend (in aanwezigheid van de kunstenaar) van 11.00 tot 17.00 uur. Natuurlijk is de entree gratis.
1 EN 2 APRIL    van 11.00 tot 17.00 uur


-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


'DE ONZICHTBARE'

19 kunstenaars van 'Kunstcollectief De Gelderse Poort' hebben zich laten inspireren  door een passage uit een boek van Joep Stapel en hebben daar een artistieke invulling aan gegeven. Een zeer opmerkelijk en intrigerend initiatief. Tijdens de expositie, die het gehele Paasweekend loopt, zal het bewuste boekfragment te zien en te horen zijn.

8, 9 en 10 april   van 11.00 tot 17.00 uur   Entree gratis

 
 
 
 
E-mailen
Map
Info