HET ZALMPODIUM?

In Millingen aan de Rijn staat in de Zalmstraat, pal aan de dijk, het Zalmkerkje. Een kerkje gebouwd in 1880, ten behoeve van de bescheiden populatie aan protestanten in Millingen en omliggende dorpen. Tot 1980 is het, in afnemende frequentie, als zodanig gebruikt. Daarna bestond het enkel nog als romantische trouwlocatie, maar vanaf 2014 fungeerde het tevens, eens per maand, als podium voor kleinschalige muziekoptredens. Het 'Zalmpodium' mocht zich gedurende een vijftal jaren verheugen in een toenemend aantal bezoekers en muzikanten en artiesten. Tijdens de coronajaren lag het kerkje er verlaten bij, maar vanaf medio januari 2023 maakte zij een doorstart, waarin ze niet alleen een podium biedt aan muziek, maar ook aan theater, kunst en Millings erfgoed. Het streven is om elk weekend een van deze onderdelen een plek te geven. Er staan al wat weekenden geprogrammeerd, maar je kunt je aanmelden als je geïnteresseerd bent in een optreden of een expositie. Kijk in de planning (Agenda), meld je aan als artiest of exposant en/of kom ook eens langs: de entree is altijd gratis!


VOORUITZIEN

12 en 13 augustus  van 11.00 tot 17-00 uur

Frans Kerstens en Betsie van der Cammen

Frans Kerstens heeft zich de laatste vijfentwintig jaar alle technieken eigen gemaakt om de meest uiteenlopende materialen tot kunstvoorwerpen te verheffen. Hij maakt (soms levensgrote) beelden van meerdere soorten steen, staal, ijzer en hout. De stukken kunnen zeer realistisch tot figuratief en abstract zijn, zoals het leven zelf…

Betsie van der Cammen is een schilderes in hart en nieren. Na een aanloop door het land  van aquarellen belandde zij in de wereld van acryl en haar onbeperkte mogelijkheden. Zo verwerkt Betsie in haar werk de meest wonderlijke materialen, die zich lenen voor een innige verbintenis met acryl.Betsie heeft een sterke binding met de aarde en laat dat in haar kleurenpalet blijken. Haar werk is zowel figuratief alsook abstract .


19 en 20 augustus  van 11.00 tot 17.00 uur

Hennie van den Hurk en Betsie van der Cammen

Keramist Hennie van den Hurk heeft vanuit zijn opleiding als bouwtechnicus respect voor vormen en structuren en dat weet hij te vertalen in zijn keramische stukken. Deze kunnen enerzijds heel realistisch zijn en anderzijds weer heel abstract. Hennie laat in zijn werk zien, wat er zoal mogelijk is in de wereld van keramiek en het werken daarmee. Hij maakt stukken van formaat A4 tot levensgroot.

Het werk van Betsie blijft dus nog een weekend hangen.


 
 
 
 
E-mailen
Map
Info